Definita cuvantului pielgaș
pielgáș, -ă, adj. (reg.; despre păsări, pui) golaș.

Sursa: DAR
Cuvinte ce rimeaza cu pielgaș
sclimpúș, sclimpúșuri, s.n. (reg.; de obicei la pl.) 1. copaci, clești de lemn sau de plastic cu care se prind rufele de frânghie; cioace, cârlige. 2. cârlig la clampa ușii; clempuș. 3. (în forma: sclipuș) cui de lemn de care se atârnă ceva. Vezi definitia »
tupiláș adv. (reg.) pe furiș, pe ascuns; și: tupiș, pituliș. Vezi definitia »
DRĂGÚȘ s. m. (Reg., în expr.) A-i cădea (sau a-i veni cuiva) drăguș la căuș = a fi în situația de a cere servicii unei persoane pe care ai refuzat-o într-o situație asemănătoare. – Din drag + suf. -uș. Vezi definitia »
UCIGÁȘ, -Ă, ucigași, -e, s. m. și f., adj. 1. S. m. și f. Persoană care a ucis sau a încercat să ucidă pe cineva; asasin, homicid1. 2. Adj. Care provoacă (sau poate provoca) moartea cuiva. Armă ucigașă.Ucig (prez. ind. pop. a lui ucide) + suf. -aș. Vezi definitia »
TRÂMBIȚÁȘ, trâmbițași, s. m. Persoană care cântă din trâmbiță; gornist, trompet, trompetist. ♦ Persoană care chema, în trecut, locuitorii de la sate, prin sunete de trâmbiță, pentru a le comunica știri de interes general. – Trâmbiță + suf. -aș. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z