Definita cuvantului pișoaie
pișoáie s.f. pl. (reg.) stropi de apă amestecați cu pietriș, care intră pe ochiurile de la piua în care se pune piatra pentru a fi măcinată.

Sursa: DAR
Cuvinte ce rimeaza cu pișoaie
PSEUDOPOLIPLOIDÍE s. f. multiplicare a numărului de bază al cromozomilor, fără creșterea corespunzătoare a materialelor genetice. (< fr. pseudopolyploïdie) Vezi definitia »
BAIN-MARIE BEN-MARÍ/ s. n. fel de a fierbe ori de a coace ușor un aliment, un corp, constând în a plasa recipientul în care este conținut în apa ce se încălzește direct. (< fr. bain-marie) Vezi definitia »
TRANSDÚCȚIE s.f. (Biol.) Transfer de material genetic interbacterian, purtătoare ale acestuia fiind bacteriofagele. [< fr. transduction, it. trasduzione]. Vezi definitia »
PIROMETRÍE s.f. Ramură a fizicii care studiază măsurarea temperaturilor înalte. ♦ Totalitatea metodelor experimentale de determinare a temperaturilor înalte ale corpurilor. [Gen. -iei. / < fr. pyrométrie]. Vezi definitia »
PIELECTAZÍE s.f. (Med.) Dilatație a bazinetului. [Gen. -iei. / < fr. pyélectasie, cf. gr. pyelos – bazin, ektasis – dilatație]. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z