Definita cuvantului jalona
JALONÁ vb. I. tr. A marca un aliniament prin jaloane, a pune jaloane. ♦ (Fig.) A trasa în linii mari un plan; a indica punctele esențiale ale unei probleme. [< fr. jalonner].

Sursa: DN
Cuvinte ce rimeaza cu jalona
DIMISIONÁ vb. I. v. demisiona. Vezi definitia »
CATINA, Ion (1828-1851, n. București), poet român. Participant la Revoluția de la 1848. Versuri de factură romantică, patriotice și revoluționare („Poezii”). Vezi definitia »
GUARÁNA s.f. 1. Liană care crește în Brazilia. ♦ Pastă preparată din semințele acestei plante, întrebuințată ca antinevralgic și astringent în tratamentul dizenteriei. 2. Un fel de chitară folosită în țările Americii de Sud. [Pron. gua-. / < fr., braz. guarana]. Vezi definitia »
MARINÁ vb. I. În gastronomie, a introduce un aliment într-o marinadă pentru a se frăgezi și a se impregna de aromă înainte de a fi gătit sau pentru a fi conservat. – V. marinadă. Vezi definitia »
BOGORODICINA, s.f. Termen bisericesc de origine slavonă: 1. „[a] Născătoarei de Dumnezeu”. De obicei se referă la Troparele (cântări scurte de slăvire și laudă) pentru Născătoarea de Dumnezeu, rânduite la Utrenie și Vecernie și la Canoanele sărbătorilor, pentru fiecare zi a săptămânii. Acestea se cântă pe cele opt glasuri bisericești. 2. Se poate referi și la mirida Născătoarei de Dumnezeu (părticică de prescură) așezată pe Sfântul Disc, la Slujba Proscomidiei (premergătoare Sfintei Liturghii). Sursă: Ene și Ecaterina Braniște, Dicționar enciclopedic de cunoștințe religioase, Edit. Diecezană, Caransebeș, 2001, p. 66. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z