Definita cuvantului jigou
JIGÓU s.n. Regiune a coapsei, gambei și fesei unor animale, cu masa musculară respectivă. ♦ Friptură din pulpă de berbec. [< fr. gigot].

Sursa: DN
Cuvinte ce rimeaza cu jigou
TANGÓU s.n. Dans modern de origine argentiniană, care se dansează în perechi, în cadență de doi timpi; melodia acestui dans. [Acc. și tángo, var. tango s.n. / < fr. , sp. tango]. Vezi definitia »
CARÓU s. n. pătrățel imprimat sau țesut pe unele stofe. (< fr. carreau) Vezi definitia »
RULÓU s.n. În gastronomie: 1. Produs de patiserie în formă de sul, umplut cu o cremă, cu frișcă etc. 2. Preparat culinar realizat prin rularea unui aliment în jurul unei umpluturi, precum rulou de șuncă, de pește etc.; rulourile de carne sunt tranșe subțiri de carne (de vițel, de vacă, de curcan), umplute, rulate și brezate la tigaie, numite și șnițele umplute. sin. popietă, din fr. paupiette. Vezi definitia »
RONDÓU1 s. n. 1. loc circular (în grădini, în localuri). 2. schimbare cu 180ș a direcției unei nave; drumul descris de nava care execută o asemenea întoarcere. (< fr. rondeau) Vezi definitia »
SEMITONÓU s.n. Figură acrobatică constând din răsucirea avionului cu 180° în jurul axului său longitudinal. [< semi- + tonou, după fr. demi-tonneau]. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z