Definita cuvantului jupă
JÚPĂ s.f. Fustă. [< fr. jupe, cf. ar. djouba].

Sursa: DN
Cuvinte ce rimeaza cu jupă
HIGIÉNĂ s.f. v. igienă. Vezi definitia »
ELECTROOSMÓZĂ s. f. trecere a unui lichid printr-o membrană poroasă sub influența diferenței de potențial electric între cele două fețe ale membranei. (< fr. électro-osmose) Vezi definitia »
DOBẤNDĂ, dobânzi, s. f. 1. Sumă de bani care se plătește (de obicei în procente) pentru un împrumut bănesc. ◊ Expr. A plăti (cuiva) cu dobândă = a se răzbuna cu prisosință și violență (pe cineva) pentru o pagubă sau o suferință. 2. Câștig, folos, profit. Mai bine cu un om vrednic la pagubă decât cu un mișel la dobândă. ♦ Cantitate dintr-un produs oferită (cumpărătorului) în plus. 3. (Înv.) Pradă de război. – Din dobândi (derivat regresiv). Vezi definitia »
ANEMÓNĂ, anemone, s. f. 1. (La pl.) Gen de plante erbacee cu flori mari de diferite culori, care înfloresc de obicei primăvara (Anemone); (și la sg.) plantă care aparține acestui gen. 2. (Zool.; în sintagma) Anemonă-de-mare = actinie. – Din fr. anémone, lat. anemona. Vezi definitia »
FERMÁTĂ s. f. (muz.) semn (.) deasupra unei note sau a unei pauze pentru a-i prelungi durata; coroană. (< it. fermata) Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z