Definita cuvantului kilometru
KILOMÉTRU s.m. Unitate de măsură pentru lungimi, egală cu 1000 m. [Abrev. km. / < fr. kilomètre, cf. gr. chilioi – o mie, metron – măsură].

Sursa: DN
Cuvinte ce rimeaza cu kilometru
AUXOMÉTRU s. n. aparat folosit în auxometrie. (< fr. auxomètre) Vezi definitia »
puiéstru s.n. (reg.) mlădiță. Vezi definitia »
PENETROMÉTRU s.n. Aparat pentru determinarea penetrației bitumurilor, a unsorilor consistente etc. [< fr. pénétromètre]. Vezi definitia »
TÍMBRU s.n. 1. Imprimat de dimensiuni mici care servește ca dovadă pentru plata unor impozite, a unor taxe sau a unor cotizații; (p. ext.) ștampilă cu care se imprimă unele imprimate de acest fel. ♦ Timbru sec = imagine imprimată în relief pe hârtie, cu ajutorul unei ștampile de metal. 2. Taxă reprezentând valoarea unui timbru (1) plătită în numerar unei administrații publice. 3. (Fiz.; muz.) Calitate a unui sunet prin care acesta se deosebește de un sunet de aceeași înălțime produs de un alt izvor sonor. 4. (Herald.) Termen prin care se înțelege coiful heraldic cu cimierul și lambrechinii săi. [< fr. timbre, cf. it. timbro]. Vezi definitia »
PROFILOMÉTRU s. n. aparat pentru măsurarea gradului de netezime a unei piese (prelucrate). (< fr. profilomètre) Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z