Definita cuvantului pleteancă
pleteáncă, pleténci și pleténce, s.f. (reg.) 1. panglică îngustă sau fir de lână cu care femeile își împletesc cozile. 2. șuviță de păr adăugată la cozi.

Sursa: DAR
Cuvinte ce rimeaza cu pleteancă
PÁVĂZĂ, paveze, s. f. 1. Scut. ◊ Expr. A sta pavăză = a apăra, a feri. A-și pune mâna (drept) pavăză = a-și ridica mâna în dreptul ochilor (pentru a se feri de o lumină puternică, de un pericol etc.). 2. Fig. Ocrotire, apărare, sprijin, protecție. – Din pol. pawež. Vezi definitia »
PASÉTĂ s. f. lamelă de oțel cu orificii, care conduce firul la mașinile de tricotat. (< fr. passette) Vezi definitia »
BĂBÚȘCĂ, băbuști, s. f. 1. Băbuță. 2. Nume dat păsărilor cântătoare îmbătrânite, în special sticletelui și scatiului. – Cf. rus. babușka. Vezi definitia »
BALANSÍNĂ, balansine, s. f. Parâmă de metal sau de cânepă care susține vergile încrucișate ale catargului unei nave cu pânze sau stâlpii bigelor de încărcare montate pe nave. – Din fr. balancine. Vezi definitia »
FOTOSCULPTÚRĂ s. f. tehnică de executare a statuilor, a busturilor etc., fotografiindu-se din mai multe părți conturul corpului care urmează a fi sculptat și reproducându-se mecanic acest contur în material plastic. (< fr. photosculpture) Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z