Definita cuvantului pleter
pléter, plétere, s.n. (reg.) 1. gard de stuf, nuiele de alun și de salcie care oprește ieșirea peștelui din baltă în râu. 2. împletitură de nuiele; leasă. 3. nuia de împletit garduri. 4. șnur sau panglică cu care își împletesc femeile cozile. 5. părul femeilor împletit în cozi. 6. (cu sens colectiv) crengile lăsate în jos la salcie sau mesteacăn.

Sursa: DAR
Cuvinte ce rimeaza cu pleter
SEMIBURSIÉR, -Ă, semibursieri, -e, adj., s. m. și f. (Elev sau student) care primește doar o parte din cuantumul unei burse integrale. [Pr.: -si-er] – Semi- + bursier. Vezi definitia »
zer s. n. pl. zéruri Vezi definitia »
DAMIÉR s. n. motiv ornamental din suprafețe pătrate, alternate fie cromatic, fie ca aranjament. (< fr. damier) Vezi definitia »
TELEREPÓRTER s.m. și f. Reporter la emisiunile de televiziune. [Cf. fr. télé-reporter]. Vezi definitia »
ȘANTIÉR, șantiere. s. n. Loc pe care se construiește (sau se repară) o clădire, un obiectiv industrial, un pod, un baraj, o șosea etc., împreună cu materialele și instalațiile necesare desfășurării acestei activități. ◊ Șantier naval = întreprindere industrială specializată în construirea și repararea navelor, situată pe malul unei ape navigabile. ♦ P. anal. Proces în plină desfășurare de creare a unei opere literare, artistice sau științifice. [Pr.: -ti-er] – Din fr. chantier. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z