Definita cuvantului pliscoti
pliscotí, pliscotésc, vb. IV (reg.) 1. (despre păsări) a piui. 2. a clefăi, a plescăi. 3. a lovi (cu bățul sau cu palma).

Sursa: DAR
Cuvinte ce rimeaza cu pliscoti
COMÁTI s. m. pl. nume dat de romani dacilor de rând. (‹ lat. comati) Vezi definitia »
clintí (-tésc, -ít), vb. – A mișca, a întoarce. Sl. krętati „a răsuci” (cf. scrinti), prin intermediul unei forme neatestate *crinti, a cărei alterare posterioară este neclară (Procopovici, Dacor., X, 70). Înainte, DAR propusese un sl. *klentiti, rezultat al contaminării lui klenuti „a mișca” cu klatiti „a agita.” – Der. clinteală, s. f. (mișcare, deplasare; acțiunea de a mișca); neclintire, s. f. (nemișcare); neclintit, adj. (nemișcat). Vezi definitia »
gasiti sinonime pt urrmatoarele cuvinte din text a conteni sfsietor fraged a imbarbata iscusinta a adulmeca Vezi definitia »
OPINTÍ, opintesc, vb. IV. 1. Refl. și intranz. A face un efort (mare) pentru a împinge, a urni sau a ridica ceva; a-și încorda puterile, a se sforța. 2. Tranz. (Reg.) A sili, a forța un animal să pornească sau să meargă mai repede. ♦ Fig. A îndemna, a îmboldi, a stimula pe cineva. 3. Tranz. A ridica o povară făcând un efort, a sălta cu greutate ceva. 4. Refl. (Rar) A porni cu hotărâre, a se repezi, a se năpusti. – Cf. sl. opĕntĩ. Vezi definitia »
BLEJEȘTI, com. în jud. Teleorman, pe Glavacioc; 4.377 loc. (1991). Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z