Definita cuvantului ligamentos
LIGAMENTÓS, -OÁSĂ adj. De natura ligamentului. [< fr. ligamenteux].

Sursa: DN
Cuvinte ce rimeaza cu ligamentos
CAMPOS [cəmpuș], oraș în SE Braziliei (Rio de Janeiro), port pe Paraiba; 367,2 mii loc. (1989, cu suburbiile). Nod de comunicații. Piață pentru cafea, trestie de zahăr și tutun. Ind. zahărului, a cimentului, a conservelor, a aluminiului și a bumbacului. Fundat în 1676. Vezi definitia »
ORAJÓS, -OÁSĂ, orajoși, -oase, adj. (Met.; despre fenomene atmosferice) Cu caracter de furtună. – Din fr. orageux. Vezi definitia »
ACRIMONIÓS, -OÁSĂ, acrimonioși, -oase, adj. (Livr.) Care denotă acrimonie, plin de ironie; sarcastic. Limbaj acrimonios. [Pr.: -ni-os] – Din fr. acrimonieux. Vezi definitia »
sfântós, sfântoásă, adj. (înv.) prefăcut. Vezi definitia »
NEVENINÓS adj. v. ȘARPE. (La pl.) Ordin de reptile (veninoase și neveninoase) lipsite de membre, cu corpul cilindric, adaptate la târâre prin mișcări ondulatorii; (și la sg.) reptilă din acest ordin. ◊ Șarpe de casă = specie de șarpe neveninos, lung de circa 1, 60 m, cu două pete galbene pe ceafă, care trăiește mai ales în regiunile inundabile, pe lângă casă (Natrix natrix). Șarpe de alun = șarpe neveninos, lung de circa 1 m, cu o bandă neagră pe laturile capului, care trăiește la noi prin pădurile de alun și prin locuri stâncoase (Coronella austriaca). [DEX '98] Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z