Definita cuvantului pohlibuitor
pohlibuitór, pohlibuitóri, s.m. (înv.; deprec.) lingău, lingușitor; clevetitor.

Sursa: DAR
Cuvinte ce rimeaza cu pohlibuitor
AMPLIFICATÓR, amplificatoare, s. n. Aparat care mărește valorile caracteristice ale unui fenomen cu ajutorul energiei luate de la o sursă separată. – După fr. amplificateur. Vezi definitia »
ȘPRIȚUITÓR, șprițuitoare, s. n. Aparat sau dispozitiv pentru aplicarea pe suprafața unor piese a vopselei sau a altor materiale adezive. [Pr.: -țu-i-] – Șprițui2 + suf. -tor. Vezi definitia »
ANIMATÓR, -OÁRE, animatori, -oare, adj., s. m. și f. (Persoană) care însuflețește, inițiază o activitate, o acțiune. ♦ (Persoană) care animă un spectacol de varietăți, creând atmosfera. ♦ (Numai s. f.) Femeie de moravuri ușoare care însoțește pe un bărbat într-un local de consum. – Din fr. animateur. Vezi definitia »
por (póri), s. m.1. Praz (Allium porrum). – 2. Usturoi sălbatic (Allium scordoprasum, Allium ascalonicum). – Var. pur. Lat. pǒrrus (Pușcariu 1352; REW 6670). Uz popular, se folosește în Dîmbovița și este în mod sigur cuvînt moștenit. Vezi definitia »
petrișór, petrișóri, s.m. (reg.) 1. specie de pește mărunt cu corpul în formă de fus, cu un șir de pete negre pe laturi și cu două mustăți în colțul gurii; porcușor. 2. o specie de plantă denumită și „fluturași”. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z