Definita cuvantului pohoială
pohoiálă, s.f. (înv. și reg.) 1. boală de ochi la cai, datorită căreia aceștia nu mai văd drumul (cataractă, leucom, epitoră, urdoare). 2. membrană care învelește diferite organe interne ale corpului, în special stomacul și intestinele; prapur. 3. partea de jos a burții animalelor; vintre. 4. parte a corpului animalelor situată între ultima coastă și osul șoldului, formând o adâncitură; deșert, flămânzare. 5. (în forma: povăială) șira spinării, spatele. 6. (la pl.; în forma: povâieli) marginile blănii de miel care nu sunt acoperite de lână și care din această cauză nu se pot folosi la căciuli și pieptare.

Sursa: DAR
Cuvinte ce rimeaza cu pohoială
LIMFANGÍTĂ, limfangite, s. f. Boală care constă în inflamarea acută sau cronică a vaselor limfatice. – Din fr. lymphangite. Vezi definitia »
CHINÍNĂ s. f. alcaloid alb, cristalizat, foarte amar la gust, extras din scoarța arborelui chinchina, febrifug. (< fr. quinine) Vezi definitia »
SUPERBÓMBĂ s. f. bombă atomică de mare putere, bombă cu hidrogen. (< fr. superbombe) Vezi definitia »
ALUMÍNĂ s.f. (Geol.) Oxid natural de aluminiu, a cărui formă cristalizată este corindonul. [< fr. alumine]. Vezi definitia »
gâsculiță, gâsculițe s. f. (dim.) tânără prostuță și sentimentală. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z