Definita cuvantului manifestație
MANIFESTÁȚIE s.f. Demonstrație publică făcută pentru a arăta aprobarea, atașamentul sau protestul față de ceva sau față de cineva, pentru a cere satisfacerea unor revendicări. [Gen. -iei, var. manifestațiune s.f. / cf. fr. manifestation, cf. lat. manifestatio].

Sursa: DN
Cuvinte ce rimeaza cu manifestație
ASFIGMÍE s. f. absență temporară a pulsului. (< fr. asphygmie) Vezi definitia »
OLIGARHÍE s.f. 1. Guvernare, conducere în care puterea este exercitată numai de un mic număr de persoane sau de familii; oligocrație. ♦ Stat cu o asemenea formă de guvernământ. 2. Dominația politică și economică a unui grup, reprezentanți ai marelui capital monopolist; grup care exercită dominația politică-economică. [Gen. -iei. / cf. fr. oligarchie, it. oligarchia, gr. oligarchia < oligos – puțin, arche – putere]. Vezi definitia »
MARTIRIZÁȚIE s.f. Martirizare. [Gen. -iei. / < fr. martyrisation]. Vezi definitia »
EXSANGUINÁȚIE s.f. (Med.) Extragere a sângelui dintr-un organism pentru a fi înlocuit cu sânge străin. [Pron. -gu-i-. / < fr. exsanguination]. Vezi definitia »
ECHIGRAVITÁȚIE s.f. (Astr.) Proprietate a unei anumite regiuni din spațiul cosmic în care forțele gravitaționale ale corpurilor cerești se echilibrează. [< fr. équigravitation]. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z