Definita cuvantului pomisi
pomisí, pomisésc, vb. IV refl. (reg.) 1. a se zgârci. 2. a se pomăi.

Sursa: DAR
Cuvinte ce rimeaza cu pomisi
SCHIMONOSÍ, schimonosesc, vb. IV. 1. Tranz. A deforma, a strica, a strâmba, a poci aspectul. Schimonosește cuvintele. 2. Refl. (Despre oameni) A se strâmba, face grimase; p. ext. a face nazuri. [Var.: (reg.) schimosí vb. IV.] – Din ngr. aschimoníso (viit. lui aschimonó). Vezi definitia »
pichirisí1, pichirisésc, vb. IV refl. (înv.) a se simți atins, jignit; a se formaliza (de ceva), a se supăra (în urma unei jigniri); a se picarisi. Vezi definitia »
URSÍ, ursesc, vb. IV. Tranz. (În credințele și basmele populare) A hotărî dinainte soarta unei ființe sau a unui lucru; a meni, a predestina. ♦ A face cuiva farmece, vrăji. – Din ngr. oríso (viit. lui orízo). Vezi definitia »
BRINDISI, oraș în SE Italiei (Apulia), port militar și comercial la M. Adriatică; 92,8 mii loc. (1988). Constr. mecanice, produse chimice și alim. Export de cereale, vinuri, măsline, legume. Castel (sec. 13, transformat în sec. 15 și 16). Muzeu. Vezi definitia »
pristavlisí, pristavlisésc, vb. IV (înv.) 1. (despre acte oficiale, documente) a prezenta, a înainta, a înmâna, a preda. 2. (despre persoane) a numi în funcția de pristav. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z