Definita cuvantului ponter
pontér, pontére, s.n. 1. (reg.) unitate de măsură de capacitate (între 1 decilitru și 1 decalitru). 2. (înv. și reg.) unitate de măsură de lungime egală cu 7-8 cm. 3. (înv. și reg.) unitate de timp egală cu 7-8 minute.

Sursa: DAR
Cuvinte ce rimeaza cu ponter
SUBÍCTER, subictere, s. n. Simptom constând din culoarea ușor gălbuie a pielii și a mucoaselor, care constituie unul dintre semnele de început ale hepatitei. – Din fr. subictère. Vezi definitia »
ÍNTER2, interi, s. m. Jucător din înaintarea unei echipe de fotbal sau de handbal, care ocupă locul din dreapta sau din stânga centrului înaintaș. – Din fr. inter (abreviere din intérieur). Vezi definitia »
BRIGADIÉR, -Ă, brigadieri, -e, s. m. și f. 1. Persoană care face parte dintr-o brigadă (2). 2. Tehnician din administrația pădurilor, care conduce o brigadă silvică. 3. (Înv.) General de brigadă. ♦ Caporal de artilerie sau de cavalerie. [Pr.: -di-er] – Din fr. brigadier. Vezi definitia »
SPARRING-PARTNER [SPÁ-RING-PART-] s. m. sportiv, echipa servind ca adversar în pregătirea sau verificarea valorică a unui alt sportiv ori echipă; partener de antrenament. (< engl. sparring-partner) Vezi definitia »
CANȚONIÉR, canțoniere, s. n. Culegere italiană de poezii lirice de dragoste. Canțonierul lui Petrarca. – Din it. canzoniere. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z