Definita cuvantului poslușnicie
poslușnicíe, poslușnicíi, s.f. (înv.) funcția, calitatea de poslușnic.

Sursa: DAR
Cuvinte ce rimeaza cu poslușnicie
FOTOCROMOTIPOGRAFÍE s. f. procedeu de reproducere fotomecanică a culorilor pentru ilustrarea cărților, a revistelor etc. (< fr. photochromotypographie) Vezi definitia »
CONTRIBÚȚIE s.f. 1. Parte, sumă cu care se contribuie la o cheltuială sau la o acțiune comună; aport. ◊ A pune la contribuție = a folosi capacitatea cuiva (sau a ceva) într-o acțiune. 2. (Jur.; la pl.) Sumă de bani pe care un stat învins este obligat s-o plătească unui stat învingător în temeiul unui tratat de pace, depășind pagubele cauzate de război. 3. Impozit. [Gen. -iei, var. contribuțiune s.f. / cf. fr. contribution, it. contribuzione, lat. contributio]. Vezi definitia »
EUSISTOLÍE s. f. contracție cardiacă normală. (< fr. eusystolie) Vezi definitia »
OTORAGÍE, otoragii, s. f. (Med.) Scurgere a unei cantități de sânge din ureche în urma unei tumori, a vegetațiilor, a polipilor etc. – Din fr. otorragie. Vezi definitia »
RADIOASTRONOMÍE s. f. Studiul fenomenelor din univers cu ajutorul undelor radioelectrice emise de corpurile din spațiul cosmic și al undelor radioelectrice emise de pe Pământ și reflectate de aceste corpuri. [Pr.: -di-o-] – Din fr. radio-astronomie, germ. Radioastronomie. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z