Definita cuvantului povăzniță
povăzníță, povăzníțe, s.f. (reg.; mai ales la pl.) fiecare dintre prăjinile, lemnele sau crengile legate câte două cruciș pe o claie de fân sau de paie; martac, panză, păhuie, păușă, păuză, pozmă.

Sursa: DAR
Cuvinte ce rimeaza cu povăzniță
MUSTELÍDĂ, mustelide, s. f. (La pl.) Familie de mamifere carnivore mici și mijlocii, cu corpul suplu, coada lungă și cu picioarele mici, a căror blană, la unele specii, este prețioasă; (și la sg.) animal care face parte din această familie. – Din fr. mustélidés. Vezi definitia »
PÂINÍȚĂ, pâinițe, s. f. Pâinișoară. – Din Pâine + suf. -iță. Vezi definitia »
FOTOLÍZĂ s. f. descompunere a unei substanțe sub acțiunea luminii. (< fr. photolyse) Vezi definitia »
JOÁNTĂ, joante, s. f. 1. Legătură făcută la capetele șinelor de cale ferată pentru a asigura continuitatea căii de circulație. 2. Legătură între două bare de oțel din armătura unui element de beton armat. – Din fr., engl. joint. Vezi definitia »
HIMÉRĂ s. f. 1. (mit.) monstru cu corp jumătate de leu și jumătate de capră, cu aripi și cap de pasăre de pradă și cu coadă de balaur. 2. motiv decorativ reprezentând un asemenea monstru. 3. (biol.) organism rezultat prin amestecarea celulelor a doi sau mai mulți zigoți distincți. ◊ ramură a unei plante care prezintă doi indivizi de constituții diferite. 4. închipuire, fantezie irealizabilă; iluzie. 5. pește holocefal cu corpul alungit și turtit lateral, lipsit de solzi, cu gura ventrală, cu dinți puțini, în formă de plăci, din afundul oceanelor. (< fr. chimère, lat. chimaera, gr. khimaira) Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z