Definita cuvantului prăpald
prăpáld s.n. (reg.; în expr.) a da prăpald (pe cineva) = a produce cuiva o impresie copleșitoare; a da gata, a face praf (pe cineva).

Sursa: DAR
Cuvinte ce rimeaza cu prăpald
BIELEFELD [bí:ləfelt], oraș în centrul Germaniei (Renania de Nord-Westfalia); 515 mii loc. (1987, cu suburbiile). Nod de comunicații. Ind. textilă, a conf., constr. de mașini (mașini-unelte, biciclete), chimico-farmaceutică și alim. Biserică (sec. 14). Muzee. Universitate. Menționat documentar în 1015. Vezi definitia »
BITTERFELD, oraș în E Germania centrale (Saxonia-Anhalt), pe rîul Mulde; 105 mii loc. (1987, cu suburbiile). Expl. de lignit. Ind. chimică, a aluminiului. Constr. de mașini. Prepararea magneziului și grafitului. Fundat în 1143. Vezi definitia »
BLOOMFIELD [blúmfi:ld], Leonard (1887-1949), lingvist american. Creator al școlii structuraliste descriptive; s-a ocupat de lingvistica generală („Limbajul”), de unele limbi indo-europene și de limbile indiene din America. Vezi definitia »
HOLDÃ, s.f. 1. Câmpul pe care este cultivat grâul, sau alte cereale, care se gãsește aproape in faza de coacere și de a fi secerat. Vezi definitia »
BÖHMERWALD, denumirea germană a masivului Pădurea Boemiei. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z