Definita cuvantului maoism
MAOÍSM s.n. Nume dat gândirii politice și ideologice a lui Mao Tzedun. [Pron. ma-o-ism. / < fr. maoïsme].

Sursa: DN
Cuvinte ce rimeaza cu maoism
BILATERALÍSM s. n. Metodă de politică comercială internațională, care constă în acordul dintre două țări în privința bunurilor și serviciilor pe care le schimbă între ele. – Bilateral + suf. -ism. Vezi definitia »
ISOMORFÍSM s.n. v. izomorfism. Vezi definitia »
PROVIDENȚIALÍSM s.n. Concepție idealistă care încearcă să explice desfășurarea evenimentelor istorice prin voința providenței și nu prin legi obiective. [Cf. fr. providentialisme]. Vezi definitia »
NEOMARGINALÍSM s.n. Denumire dată concepțiilor contemporane rezultate în urma falimentului economiei politice neoclasice. [Et. incertă]. Vezi definitia »
EPICURÍSM s.n. Doctrină filozofică materialist-ateistă a lui Epicur, care îmbogățește atomismul antic, iar în etică încearcă să creeze o teorie a plăcerii raționale, la baza căreia stă un ideal individualist, de evitare a suferinței și de dobândire a unei fericiri senine, susținând că cel mai rezonabil lucru pentru om este repaosul, liniștea și nu activitatea. [Var. epicureism s.n. / < fr. épicurisme < Epicur – filozof grec din antichitate]. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z