Definita cuvantului pream
pream, preámuri, s.n. (reg.) luntre sau barcă mare (cu care se trec oile și vitele peste o apă).

Sursa: DAR
Cuvinte ce rimeaza cu pream
HECTOGRÁM, hectograme, s. n. Unitate de măsură pentru greutăți, egală cu 100 de grame. – Din fr. hectogramme, germ. Hektogramm. Vezi definitia »
CHILAM-BALAM, operă fundamentală a literaturii maya, compusă din mai multe manuscrise cunoscute sub denumirea de Cărțile lui ~. Conține texte istorice, religioase, astronomice și medicale și are un pronunțat caracter mitologic și profetic. Vezi definitia »
ZARZÁM s. n. v. țarțam. Vezi definitia »
GRAM adj.n. Colorație gram = metodă de laborator care constă în colorarea preparatelor bacteriene și care permite clasificarea microbilor în grampozitivi și gramnegativi. [< fr., engl. gram, cf. Gram – bacteriolog danez]. Vezi definitia »
PROGRÁM s. n. 1. plan de activitate cuprinzând etapele propuse pentru o anumită perioadă; desfășurarea activității după un anumit plan. ◊ orar. 2. foaie de hârtie, broșură care prezintă amănunte în legătură cu un spectacol; ordinea în care se desfășoară o emisiune de radio și tv. 3. expunere scrisă a principiilor, a țelurilor urmărite și a mijloacelor preconizate pentru realizarea lor ale unui partid politic, ale unei organizații, ale unui guvern. 4. (inform.) ansamblu de instrucțiuni codate necesare unui calculator, unei operații automate. (< fr. programme, germ. Programm) Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z