Definita cuvantului prerăstrăbun
prerăstrăbún, prerăstrăbúni, s.m. (înv.) părinte sau înaintaș al răstrăbunicii, considerat în raport cu răstrănepoții acestora.

Sursa: DAR
Cuvinte ce rimeaza cu prerăstrăbun
AJÚN, ajunuri, s. n. 1. Zi sau, p. ext., perioadă de timp care precedă un eveniment. ◊ Loc. adv. În ajun = cu o zi înainte. 2. Faptul de a ajuna. ♦ Zi în care se ajunează. – Postverbal al lui ajuna. Vezi definitia »
magiun;gem de prune,(regionalism din nordul Moldovei-Iasi) Vezi definitia »
Un vehicol aerian, viitorul aviatiei,de forma dscoidala, care decoleaza si aterizeaza la punct fix, iar in zbor isi poate modifica brusc directia. A fost inventat de savantul roman Henri Coanda. Popular, este numit „farfuria zburatoare”. Vezi definitia »
Un specimen din rasa Homobous-nesimțitus. El are obiceiul să mintă poporul, să facă promisiuni( pe care nu le respectă niciodată ), să fure banii contribuabililor ca să se ducă in Dubai, Hawaii sau Malta, să facă afaceri ilegale, să înșele oamenii creduli(normali)etc. Parlamentarii sunt foarte pricepuți în luare și dare de mită. Mediul lor de viață cel mai prielnic este în Palatul Parlamentului, unde găsesc multe ascunzători pentru săculeții cu șpagă și foarte multe WC-uri. Hrana lor o constituie banii, foarte bogați în grăsimi. Îmbrăcămintea lor este impresionantă și îi ajută în afaceri și congrese. Ei nu se pot deplasa pe propriile membre prin oraș din cauza mândriei, de aceea au nevoie de limuzine BMW, Audi, Toyota, Mercedes si elicopter ,etc. Ca orice om politic, un parlamentar are aliați. Fiecare merge după coada celui care, prin nepotisme si alte strategii, l-a adus in Palatul Parlamentului cu doar 5, 6 sau 8 clase terminate. ATENȚIE!: Nu întrebați un parlamentar cât face 2x2! Acesta este unul din paradoxurile unui parlamentar! Dacă îl întrebați asta, va vorbi cu mai-marii lui să ne taie încă 25 din salarii! Vezi definitia »
magiún (magiúnuri), s. n. – Pastă dulce din fructe, marmeladă. – Mr., megl. măgiun. Tc. (arab.) macun (Roesler 599; Șeineanu, II, 244; Miklosich, Türk. Elem., II, 120; Berneker, II, 2; Ronzevalle 163), cf. ngr. μαντζούνι, bg., sb. mağun. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z