Definita cuvantului masaj
MASÁJ s.n. Frecare a diferitelor părți ale corpului pentru a activa circulația sângelui, pentru a înviora nervii și pentru a da suplețe mușchilor. [Pl. -je, -juri. / < fr. masage].

Sursa: DN
Cuvinte ce rimeaza cu masaj
PEDALÁJ s. n. pedalare. (< fr. pédalage) Vezi definitia »
ECRUISÁJ s. n. ecruisare. (< fr. écrouissage) Vezi definitia »
ECARISÁJ s.n. Acțiunea de strângere a cadavrelor de animale; (spec.) acțiunea de stârpire a câinilor vagabonzi. ♦ Prelucrarea cadavrelor de animale și a deșeurilor de la abatoare. [< fr. équarrissage]. Vezi definitia »
SONDÁJ s.n. 1. Cercetare făcută cu o sondă în sol, în fundul unei ape etc.; prospecțiune. ◊ Sondaj meteorologic = determinarea condițiilor meteorologice (temperatură, presiune etc.) la un anumit nivel sau la niveluri succesive ale atmosferei. ♦ Introducerea unei sonde într-o cavitate naturală a organismului sau într-o plagă pentru evacuarea substanțelor nocive sau pentru extragerea unei probe în vederea unei analize. 2. Cercetare sumară făcută prin consultarea atentă numai a unor părți dintr-un material. 3. Săpătură făcută pentru determinarea profilului geologic sau pentru extragerea probelor necesare analizei solului. ♦ Luare de probe dintr-un material compact sau granulat. 4. Sondaj de opinie = anchetă care urmărește cunoașterea părerilor oamenilor în diferite probleme. [< fr. sondage]. Vezi definitia »
GHIDÁJ s.n. Dispozitiv mecanic care obligă o piesă mobilă să se deplaseze după o anumită direcție. ♦ Conducerea și darea explicațiilor necesare de către o persoană competentă într-un muzeu, într-o expoziție etc. [< fr. guidage]. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z