Definita cuvantului melifer
MELIFÉR, -Ă adj. (Despre plante) Care are flori cu nectar (folosit de albine pentru producerea mierii). // s.f.pl. Grup de insecte himenoptere, care cuprinde albinele, viespile etc. [Cf. fr. mellifère, lat. mellifer < mel – miere, ferre – a purta].

Sursa: DN
Cuvinte ce rimeaza cu melifer
METAMÉR, -Ă adj. (Despre corpuri) Care prezintă un anumit fel de izomerie. // s.n. Fiecare dintre segmenții din care este format corpul unui vierme sau al unui artropod. [< fr. métamère]. Vezi definitia »
CABLIÉR, cabliere, s. n. Navă care transportă și instalează cablurile submarine. [Pr.: -li-er] – Din fr. câblier. Vezi definitia »
CIMIÉR s.n. (Herald.) Figură care împodobea coiful de turnir (uneori și pe cel de luptă) al cavalerilor medievali, reproducând într-un fel sau altul conținutul scutului. [Pron. -mi-er. / < fr. cimier]. Vezi definitia »
SÉTTER s.m. Câine de vânătoare și de pază, cu urechi mari căzute și cu păr lung, formând franjuri pe coaste; prepelicar. [< engl., fr. setter]. Vezi definitia »
PARÍZER, s. n. Sortiment de mezel proaspăt preparat din carne tocată de vită (mai ales plămâni) și din slănină tocată, afumate la cald și apoi fierte. – Din germ. Pariser. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z