Definita cuvantului membrană
MEMBRÁNĂ s.f. 1. Țesut animal sau vegetal, subțire sau flexibil, care delimitează, acoperă și susține anumite organe sau părți de organe. 2. Placă subțire și flexibilă care produce sau transmite sunetele prin vibrații. ♦ Diafragmă. [< lat. membrana, cf. fr. membrane].

Sursa: DN
Cuvinte ce rimeaza cu membrană
BONEȚÍCĂ, bonețele, s. f. Diminutiv al lui bonetă (1). Vezi definitia »
leáncă (lénci), s. f.1. Manta. – 2. Haină uzată. – 3. Femeie neglijentă. Rut. ljanka „haină de pînză de in”, din sl. lininŭ „de in” (Cihac, II, 167; Iordan, Dift., 78; DAR), cf. pol. lnjanka. Scriban derivă ultimul sens din numele de femeie (I)leana; cf. totuși, pentru evoluția semantică, buleandră, treanță, hanță, etc. Leancă, s. f. (urzitoare) pare să fie același cuvînt (sensul ar fi de „alergătoare” și expresia a umbla leanca „a hoinări”). Skok 71 și DAR pleacă de la sb. lijenka „prăjină de întins rufele spălate”; dar semantismul nu este convingător. Vezi definitia »
zuleală, zuleli s. f. v. zulă. Vezi definitia »
ENTEROGASTRÍTĂ, enterogastrite, s. f. Gastroenterită. – Din fr. entérogastrite. Vezi definitia »
BROȘÉTĂ s. f. mică tijă de metal pe care se înfig bucăți de carne, pești, vânat pentru a le frige. ◊ bucată de carne etc. friptă la frigare; frigăruie. (< fr. brochette) Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z