Definita cuvantului mentă
MÉNTĂ s.f. Plantă din familia labiatelor, ale cărei frunze conțin un ulei bogat în mentol; (pop.) izmă. [Var. mintă s.f. / < lat. mentha, cf. fr. menthe].

Sursa: DN
Cuvinte ce rimeaza cu mentă
SUPERNÓVĂ s.f. Novă de o strălucire extraordinar de mare. [< fr. supernova]. Vezi definitia »
SANDÁLĂ, sandale, s. f. Încălțăminte ușoară de vară din piele, material plastic, pânză etc. cu fețele foarte decupate sau făcute din bentițe. [Var.: sandá s. f.] – Din fr. sandale. Cf. lat. sandalium. Vezi definitia »
SANGUÍNĂ, sanguine, s. f. Mineral de culoare roșiatică-brună care conține oxid feric natural. ♦ Creion a cărui mină, roșie-brună, este făcută din sanguină. ♦ Desen executat cu un creion a cărui mină este făcută din sanguină; litografie care imită un astfel de desen. – Din fr. sanguine. Vezi definitia »
MANTICORĂ, manticore, s.f. 1. Creatură legendară similară Sfinxului egiptean, cu trup de leu roșu, cap de om cu trei rânduri de dinți ascuțiți și cu voce ca de trompetă. Sursa – http://en.wikipedia.org/wiki/Manticore Vezi definitia »
MIÉRȚĂ, mierțe, s. f. (Reg.) Veche unitate de capacitate pentru cereale folosită în trecut în Moldova și în Transilvania, care a variat în timp și după regiuni. – Din magh. mérce. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z