Definita cuvantului ortogonalitate
ORTOGONALITÁTE s. f. Proprietatea de a fi ortogonal. – Din fr. orthogonalité.

Sursa: DEX '98
Cuvinte ce rimeaza cu ortogonalitate
CECITÁTE s. f. Absență a vederii datorită unor leziuni ale mediilor transparente oculare, ale retinei, ale căilor nervoase sau ale centrilor vederii; ablepsie, orbire. ◊ Cecitate psihică = pierdere a capacității de recunoaștere a obiectelor cu ajutorul văzului. Cecitate verbală = pierdere a capacității de a citi sau de a înțelege sensul limbajului scris; alexie. Cecitate nocturnă = hemeralopie. – Din fr. cécité, lat. caecitas, -atis. Vezi definitia »
SATURABILITÁTE s.f. Capacitatea de a fi saturat. [Cf. fr. saturabilité]. Vezi definitia »
Este o sare sodică a acidului fosforic. Este o pudră albă care este solubilă cu apa. Este utilizat, de obicei, ca aditiv în produsele-pulbere. Mai este cunoscută și ca disodiuhidrogeno ortofosfat, sodiu hidrogen fosfat sau sodiu fosfat dibazic. Vezi definitia »
STICLÉTE, sticleți, s. m. 1. Mică pasăre cântătoare cu penele viu colorate cu roșu, negru, alb și galben (Carduelis carduelis).Expr. A fi cu (sau a avea) sticleți (în cap) sau a-i cânta (cuiva) sticleții (în cap) = a avea idei bizare, toane; a fi țicnit, nebun. A-i scoate (cuiva) sticleții din cap = a face pe cineva să renunțe la ideile extravagante, a-l lecui de toane, de capricii. 2. (Arg.) Epitet dat în trecut unui sergent de stradă, unui funcționar al poliției. [Var.: (pop.) stigléte, stigléț s. m.] – Din scr. steglic, bg. stiglic. Vezi definitia »
JUVENILITÁTE s.f. (Rar) Caracter juvenil (1) [în DN]. [Cf. fr. juvenilité, it. giovanilità]. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z