Definita cuvantului proora
proorá, prooréz, vb. I (reg.) 1. (despre oi; în forma: proori) a porni, a duce la pășune în timpul proorului. 2. a uda, a stropi cu apă.

Sursa: DAR
Cuvinte ce rimeaza cu proora
AUTOMACARÁ s.f. Macara montată pe un autocamion, folosită de obicei la lucrări de depanare. [< auto2- + macara, după rus. avtokran]. Vezi definitia »
MURÁ, murez, vb. I. Tranz. 1. A ține unele legume într-o soluție de oțet sau în saramură pentru a le face să se acrească și să se conserve. ♦ Refl. (Despre unele legume ținute în oțet sau în saramură) A deveni acru și bun de mâncat; a se acri. 2. A conserva nutrețurile în stare suculentă printr-un proces de fermentare. 3. A muia în apă plantele textile (în cursul procesului de prelucrare); apune la topit. 4. Fig. A uda tare, până la piele. – Din moare (derivat regresiv). Vezi definitia »
ASTÂMPĂRÁ, astấmpăr, vb. I. 1. Refl. A se liniști, a se potoli, a se cuminți. ♦ A se calma. 2. Tranz. A face să înceteze; a domoli. [Var.: stâmpărá, vb. I.] – Lat. *ex-temperare. Vezi definitia »
CEPTURA, com. în jud. Prahova; 5.613 loc. (1991). Expl. petroliere și de lignit. Centru viticol. Reșed. com. este satul Ceptura de Jos. Vestigii arheologice ce atestă o perioadă îndelungată de locuire (milen. 3 î. Hr.sec. 1 d. Hr.). Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z