Definita cuvantului microsporofilă
MICROSPOROFÍLĂ s.f. Frunză pe care se dezvoltă microsporangele. [< fr. microsporophile, cf. gr. mikros – mic, phyllon – frunză].

Sursa: DN
Cuvinte ce rimeaza cu microsporofilă
FACOMATÓZĂ s.f. (Med.) Afecțiune caracterizată prin prezența unor mici chisturi sau tumorete care afectează mai ales țesuturile de origine ectodermică (pielea, sistemul nervos etc.). [< fr. phacomatose]. Vezi definitia »
GRAVÍDĂ adj., s.f. (Femeie) însărcinată. [< it. gravida, cf. fr. gravide, lat. gravida]. Vezi definitia »
scărăndăvitúră, scărăndăvitúri, s.f. (înv.) lucru grețos, scârbos. Vezi definitia »
dámă (dáme), s. f.1. Doamnă, cucoană. – 2. Femeie stricată. – 3. Regină, la cărțile de joc. – 4. Joc cu puluri albe și negre care se mută pe o tablă asemănătoare cu cea de șah. Fr. dame.Der. (vulg.) dameză, s. f. (femeie stricată), ca amure(a)ză; damicelă, s. f. (fam., domnișoară), din it. damigella; damist, s. m. (Arg., persoană care frecventează bordelurile); madamă, s. f. (dădacă străină; femeie de serviciu în baruri și hoteluri; femeie de condiție inferioară), din fr. madame (nu trebuie să se confunde cu madam, formulă de adresare care se dă uneori în conversație, și care nu are nuanță depreciativă). Se știe că, după Corominas, I, 378, sensul 4 al lui damă provine, în realitate de la numele Damasco. Vezi definitia »
Lipsă de voin ă, de spontaneitate, de ini iativă. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z