Definita cuvantului milivolt
MILIVÓLT s.m. Unitate de forță electromotoare sau de diferență de potențial, egală cu a mia parte dintr-un volt. [Pl. -ți. / cf. fr. millivolt].

Sursa: DN
Cuvinte ce rimeaza cu milivolt
spalt, spálturi, s.n. (înv.) piatră folosită în topitorie pentru a facilita fuziunea anumitor metale. Vezi definitia »
ASÁLT, asalturi, s. n. 1. Atac violent, hotărâtor, pentru cucerirea unui loc întărit, a unui obiectiv sau pentru a sparge rezistența inamicului. ◊ Expr. A da asalt = a ataca; a năvăli. A lua cu asalt = a cuceri printr-un atac violent, hotărâtor. ♦ Fig. Acțiune sau luptă hotărâtă. Asaltul împotriva analfabetismului. 2. Luptă, exercițiu, întrecere de floretă. – It. assalto. Vezi definitia »
ȘPALT1 s. n. (poligr. tradițională) zaț cules sub formă de coloană lungă. ◊ probă de tipar luată după acest zaț, pe care se fac corecturile. (< germ. Spalte) Vezi definitia »
sovólt s.n. (reg.) rupere a unei bucăți din aluatul dospit și modelarea ei ca pâine care urmează a fi introdusă în cuptor. Vezi definitia »
ASFÁLT s.n. Amestec natural sau artificial de bitum cu alte materiale minerale, întrebuințat mai ales la pavarea drumurilor. [Pl. -turi. / < fr. asphalte, cf. lat. asphaltus, gr. asphaltos]. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z