Definita cuvantului misă
MÍSĂ s.f. (Muz.) Mesă. [< lat.bis. missa].

Sursa: DN
Cuvinte ce rimeaza cu misă
RENÍNĂ s.f. Enzimă cu efect hipertensiv, secretată de rinichi. [< fr. rénine]. Vezi definitia »
MURĂTÚRĂ, murături, s. f. Legumă sau fruct fermentat, conservate în saramură sau în oțet. – Mura + suf. -ătură. Vezi definitia »
CARÓLĂ s.f. Vechi dans francez asemănător cu cadrilul de mai târziu, în timpul căruia dansatorii se învârteau în cerc ținându-se de deget, de mână sau de manșetă; melodia acestui dans. [< fr. carole]. Vezi definitia »
VAȘÉTĂ s. f. piele de vițel tăbăcită vegetal, pentru șters automobile sau mobilă. (< fr. vachette) Vezi definitia »
ESENȚĂ, esențe, s.f. Lichid volatil, cu aromă puternică, numit și ulei eteric, extras din plante aromatice sau mirodenii (petale, flori, frunze, fructe, scoarță, rădăcină) sau produs sintetic (aromă de cocos, de rom, de anason, de vanilie) care păstrează integral proprietățile acestora (aromă, gust, principii active); se utilizează în scopuri medicinale, în parfumerie sau ca aromate în cofetărie și patiserie, sub formă de soluție alcoolică (esență de vanilie, de migdale) sau ca ulei aromatizat (ulei de lămâie, de mentă, de trandafir); se obțin esențe și prin reducerea unei fierturi (esență de ciuperci), prin infuzare (apă de trandafiri, de flori de portocal) sau prin macerare de materii vegetale (trufe, usturoi, ceapă, frunze) în oțet sau în vin, utilizate pentru asezonarea preparatelor culinare. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z