Definita cuvantului pucigăios
pucigăiós, -oásă, adj. (reg.; despre oameni) urât, neplăcut.

Sursa: DAR
Cuvinte ce rimeaza cu pucigăios
A FI LĂUDĂROS a se bărbieri, a-și burzului creasta, a se căca pe el, a se cocoși, a-și da aere / ifose, a se da artist / artizanat / crocant / grande / lebădă / mare / rotund, a se da mare sculă de basculă, a face pe boierul / pe nebunu’, a fi cu borșul la foc și cu peștele în iaz, a se împăuna, a-i muri (cuiva) lăudătorii, a se rupe în figuri, a se simți miez, a-și ține nasul pe sus, a umbla cu nasul pe sus, a umbla în bășini, a se umfla în pene, a i se umfla (cuiva) pipota, a nu-și vedea lungul nasului. Vezi definitia »
OȚIÓS, -OÁSĂ adj. (Liv.) Care are timp liber. ♦ Dificil, încurcat. ♦ De prisos, inutil, nefolositor. [Pron. -ți-os. / < it. ozioso, lat. otiosus]. Vezi definitia »
HLEIÓS, -OÁSĂ, hleioși, -oase, adj. (Reg.; despre terenuri) Lutos, clisos. [Pr.: hle-ios] – Hlei + suf. -os. Vezi definitia »
ULIGINÓS, -OÁSĂ adj. Care crește sau trăiește în locuri mlăștinoase sau inundate periodic. [< fr. uligineux, cf. lat. uliginosus – mlăștinos]. Vezi definitia »
puiós, puioásă, 1. (pop. și fam.; despre ființe) care se înmulțește repede și mult; prolific; (în sintagma) fagure puios = fagure din care ies puii de albine. 2. (reg.; în sintagma) bubă puioasă = boală de piele manifestată printr-o spuză de bubulițe (mai ales pe față). Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z