Definita cuvantului punghisi
punghisí, punghisésc, vb. IV (reg.) a migăli, a mocoși.

Sursa: DAR
Cuvinte ce rimeaza cu punghisi
dichisí (dichisésc, dichisít), vb.1. A aranja, a ordona, a prepara. – 2. A aranja, a găti, a împodobi. Ngr. διοιϰέω, aorist διοίϰησα (Tiktin; Candrea; Scriban); din același cuvînt gr., cu pronunțarea erasmică, neol. dioceză, s. f., din fr., der. diocezan, adj.Der. dichis, s. n. (aranjare, ordine; preparative; obiect, lucru; sculă, unealtă, instrument), a cărui formație nu este clară, cf. sl. dikisŭ „maslu”, cuvînt incert după Miklosich, Lexicon, 161, dar care are probabil aceeași origine; dichici, s. n. (cuțit de cizmar, pentru ornamentat), cuvînt mold., probabil deformație de la cel anterior (după Candrea, GS, VI, 324 și Scriban, din mag. dikics „briceag”, care ar putea proveni din rom.); dichiseală, s. f. (aranjare, găteală). Vezi definitia »
paravlepsí, paravlepsésc, vb. IV (înv.) 1. a trece cu vederea, a nu lua în seamă, a nu ține socoteală (de ceva). 2. a rezolva, a soluționa. Vezi definitia »
procorarisí, procorarisésc, vb. IV (înv.) a procura. Vezi definitia »
afierosí (-sésc, -ít), vb.1. A consacra, a dedica. – 2. a cheltui, a risipi. – Mr. afierusire. Ngr. ἀφιερώνω, aorist ἀφιέρωσα „a dedica” (Gáldi 140). Sensul 2, pe care DAR îl interpretează ca fiind ironic, pare mai curînd o evoluție normală, bazată pe un sens „a consacra nejustificat”. Vezi definitia »
HOROPSÍ, horopsesc, vb. IV. Tranz. (Reg.) V. oropsi. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z