Definita cuvantului mondoeconomie
MONDOECONOMÍE s.f. Economie mondială; cosmoeconomie. [Cf. fr. monde-économie].

Sursa: DN
Cuvinte ce rimeaza cu mondoeconomie
APOPLEXÍE s.f. Suprimare subită a funcțiilor unui organ, a mișcării și a sensibilității, cauzată de o hemoragie cerebrală sau de astuparea unui vas capilar, fără ca respirația și circulația să fie întrerupte. [Gen. -iei. / < fr. apoplexie, cf. lat., gr. apoplexia]. Vezi definitia »
BRONHOTOMÍE, bronhotomii, s. f. Intervenție chirurgicală care constă în tăierea unei bronhii. – Din fr. bronchotomie. Vezi definitia »
OMOFAGÍE s.f. Obiceiul de a se hrăni cu carne crudă. [Gen. -iei. / < fr. omophagie]. Vezi definitia »
ZOOLATRÍE s. f. religie primitivă bazată pe cultul animalelor. (< fr. zoolâtrie) Vezi definitia »
NEGÁȚIE s. f. 1. negare. ◊ judecată, propoziție care neagă ceva. ◊ semn grafic care arată o negație (în logică sau matematică). ◊ cuvânt care dă un sens negativ unei propoziții. 2. categorie a dialecticii care reflectă trecerea de la o calitate la alta, înlăturarea vechiului și afirmarea noului, unitatea dintre continuu și discontinuu în procesul dezvoltării. ♦ negarea ĩ = principiu fundamental al dialecticii potrivit căruia dezvoltarea este înțeleasă ca un proces continuu de înnoire, de negare și preluare selectivă a vechiului. 3. anulare a repartizării unui absolvent al învățământului superior în vederea angajării pe alt post. (< fr. negation, lat. negatio) Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z