Definita cuvantului monopolism
MONOPOLÍSM s.n. Tendință de a organiza economia unei țări pe bază de monopol (1); sistem de asociere pe monopoluri (2). [Cf. it. monopolismo].

Sursa: DN
Cuvinte ce rimeaza cu monopolism
ANTROPOLOGÍSM s. n. concepție filozofică, proprie inițial materialismului premarxist, care consideră omul în mod abstract, numai ca parte a naturii. (< fr. anthropologisme) Vezi definitia »
EXPRESIONÍSM s.n. Mișcare literară și artistică modernă apărută la începutul sec. XX caracterizată prin tendința exagerată de a pune în lumină viața interioară (stări de spaimă, de durere, de uimire, de exacerbare a sentimentelor) în dauna lumii din afară și a impresiilor lăsate de aceasta. [Pron. -si-o-. / < fr. expressionnisme]. Vezi definitia »
COMPORTAMENTÍSM s. n. behaviorism. (< it. comportamentismo) Vezi definitia »
CATASTROFÍSM s. n. 1. teorie care atribuie cataclismelor toate schimbările geologice și biologice survenite pe suprafața terestră. 2. termen pentru denumirea literaturii de science-fiction, invadată de extratereștri. (< fr. catastrophisme) Vezi definitia »
EMOTIVÍSM s.n. Școală etică neopozitivistă care consideră că fundamentul noțiunilor și al judecăților morale este pur emotiv, exprimând doar intențiile și dorințele celui care le enunță. [Cf. fr. émotivisme]. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z