Definita cuvantului morgana
MORGÁNA adj. f. invar. Fata morgana = fenomen optic, formă de miraj în care imaginile obiectelor situate dincolo de orizont apar mai aproape și răsturnate, ca reflectate într-o apă. [< it. morgana, cf. Morgana – zână din romanele cavalerești din evul mediu].

Sursa: DN
Cuvinte ce rimeaza cu morgana
HIDROGENÁ, hidrogenez, vb. I. Tranz. A introduce hidrogen în molecula unei combinații chimice. – Din fr. hydrogéner. Vezi definitia »
ALINÁ, alín, vb. I. Tranz. și refl. A (se) potoli, a (se) ușura, a (se) micșora (în intensitate), a (se) domoli; a (se) liniști. [Var.: (rar) aliní vb. IV] – Lat. *allenare. Vezi definitia »
BADIJONÁ, badijonez, vb. I. Tranz. 1. A unge cu un preparat farmaceutic în scop curativ. ♦ A unge trunchiul unui pom cu o soluție specială, pentru a distruge insectele și ouăle lor. 2. A unge cu o soluție specială suprafața unei șosele asfaltate, pentru a o face impermeabilă și a împiedica degradarea ei. – Fr. badigeonner. Vezi definitia »
GRATINÁ vb. I. tr. A prepara un graten (1) [în DN]. [P.i. -ez. / < fr. gratiner]. Vezi definitia »
TORSIONÁ vb. I. tr. A răsuci, a prelucra un material prin răsucire. [Pron. -si-o-. / cf. engl. torsion]. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z