Definita cuvantului motobal
MOTOBÁL s.n. Joc sportiv pe echipe, în care mingea este lovită de pe motocicletă sau cu motocicleta și introdusă în poarta adversă. [Cf. fr. moto(cyclette), engl. ball – minge].

Sursa: DN
Cuvinte ce rimeaza cu motobal
MOTIVAȚIONÁL, -Ă adj. Referitor la motivație. [Pron. -ți-o-. / cf. it. motivazionale, engl. motivational]. Vezi definitia »
BRUCKENTAL, Samuel (1721-1803, n. Nocrich, jud. Sibiu), om politic sas din Transilvania, guvernator (1777-1787). A inițiat un șir de măsuri care vizau reformarea administrației, fiscalității, jurisdicției, precum și viața economică și culturală din Transilvania. În timpul cîrmuirii sale a avut loc marea răscoală condusă de Horea, Cloșca și Crișan. Colecționar de artă. Palatul lui din Sibiu (1779-1795), azi muzeul B. (inaugurat în 1817, cel mai vechi din România), adăpostește colecția sa de artă. Vezi definitia »
NERVÁL, -Ă adj. Referitor la nervi. [< fr. nerval, cf. lat. nervus – nerv]. Vezi definitia »
RADICÁL, -Ă, radicali, -e, adj., s. m. I. Adj. 1. De bază, fundamental, esențial. ♦ (Adverbial) Din temelie, cu desăvârșire, complet. ♦ (Despre tratamente, leacuri) Care vindecă în întregime, complet. 2. Care preconizează reforme adânci, acțiuni hotărâtoare; schimbări fundamentale. II. S. m. 1. (Mat.) Rădăcină. ♦ Simbolul matematic care exprimă o extragere de rădăcină. ◊ (Mat.; în sintagmele) Axă radicală = locul geometric al punctelor din plan care au aceeași putere față de două cercuri date, reprezentat printr-o dreaptă perpendiculară pe linia care unește centrele cercurilor. Plan radical = locul geometric al punctelor din spațiu având aceeași putere față de două sfere date, reprezentat printr-un plan. 2. (Chim.) Grupare de atomi care rămâne neschimbată într-o reacție chimică și care se comportă ca un element unic. 3. (Lingv.) Rădăcină. – Din fr. radical, germ. Radikal. Vezi definitia »
ANTENATÁL, -Ă adj. prenatal. (< engl. antenatal) Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z