Definita cuvantului robește
robéște adv. (înv.) ca un rob, supus, devotat.

Sursa: DAR
Cuvinte ce rimeaza cu robește
IMPUNITÁTE s.f. Nepedepsire a unui infractor, datorită unor împrejurări personale consemnate de lege. [Cf. fr. impunité]. Vezi definitia »
paste facute din faina (se folosesc la tocanita sau la supe) Vezi definitia »
FANEROFÍTE s. f. pl. denumire dată plantelor lemnoase (arbori și arbuști) cu muguri deasupra solului. (< fr. phanérophytes) Vezi definitia »
SENSIBILITÁTE s.f. 1. Facultate a organismelor vii de a simți, de a percepe prin simțuri tot ceea ce vine din afară; simțire. 2. Însușirea de a fi foarte simțitor; afectivitate, emotivitate accentuată. ♦ Receptivitate artistică. ♦ Predispoziție a organismelor la diferite boli. 3. Însușire a unui instrument sau a unui aparat de a indica cele mai mici valori, deosebiri, diferențe. 4. (Chim.) Mărime a concentrației unei soluții la substanța de analizat, care produce, în timpul unei reacții de recunoaștere, un efect la pragul perceperii senzoriale. 5. Viteza cu care reacționează o emulsie fotosensibilă pentru a se obține o anumită înnegrire a argintului în funcție de cantitatea de lumină recepționată. [Cf. fr. sensibilité, lat. sensibilitas]. Vezi definitia »
FOTOELECTRICITÁTE s.f. Fenomen datorită căruia un material emite electroni când cade pe el lumina. ♦ Disciplină care se ocupă cu studiul fenomenelor fotoelectrice. [Cf. fr. photoélectricité]. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z