Definita cuvantului romostin
romostín s.m. (reg.) varietate de struguri.

Sursa: DAR
Cuvinte ce rimeaza cu romostin
MISOGÍN, -Ă adj., s. m. f. (bărbat) care manifestă repulsie față de femei. (< fr. misogyne) Vezi definitia »
CIULÍN, ciulini, s. m. Plantă erbacee cu tulpina și frunzele spinoase, cu flori roșii, care crește pe locuri necultivate; scaiete (Carduus nutans).Cf. rus. čilim. Vezi definitia »
TAMBURÍN s. n. v. tamburină. Vezi definitia »
CHAIN [tʃein], Sir Ernst Boris (1906-1979), biochimist englez. A elucidat structura chimică a penicilinei și a experimentat, împreună cu Florey, acțiunea ei asupra diferitelor boli infecțioase. Premiul Nobel pentru medicină și fiziologie (1945), împreună cu A. Fleming și H.W. Florey. Vezi definitia »
CĂMÍN, (1, 4, 6) căminuri, (2, 3, 5) cămine, s. n. 1. Sobă joasă, zidită la peretele camerei, cu vatra larg deschisă. 2. Cuptor, vatră. 3. Coș pe unde iese fumul; horn. 4. Fig. Casă părintească; p. ext. familie. 5. Denumire dată unor instituții cu caracter social-cultural; cămin de copii = instituție cu regim de internat pentru copii preșcolari (3-6 ani), cu orar de zi sau săptămânal; cămin studențesc = așezământ universitar care asigură cazarea studenților, pe lângă acesta funcționând uneori și cantine; cămin cultural = instituție înființată în scopul propagării culturii la sate (5); cămin școală = cămin pentru copiii orfani, în care se află și școala; cămin spital = cămin (de bătrâni) în care se acordă asistență medicală. 6. Încăpere mică subterană, zidită și acoperită cu capac de fontă, pe traseul unei conducte de alimentare cu apă a unui canal, construită pentru a permite accesul la conductă sau la canal. – Din sl. kamina. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z