Definita cuvantului muzeografic
MUZEOGRÁFIC, -Ă adj. Referitor la muzeografie. [< fr. muséographique].

Sursa: DN
Cuvinte ce rimeaza cu muzeografic
ATANARIC (ATHANARIC), rege vizigot. Menționat de izvoare între 367 și 381 în S Daciei; i s-a atribuit prezumtiv „Tezaurul de la Pietroasa” (Cloșca cu puii de aur). V. Pietroasele. Vezi definitia »
DRAMÁTIC, -Ă adj. 1. referitor la dramă, la teatru. ♦ gen ~ = gen literar care cuprinde opere scrise în dialog, în care ideile și sentimentele, ducând la desfășurarea unui conflict între personaje, sunt prezentate dinamic pe scenă; cronică ~ă = prezentare (analitică) a unei reprezentații teatrale; artă ~ă = arta și teoria punerii în scenă și interpretării operelor dramatice; dramă (2). ♦ (despre voci) care se caracterizează printr-o sonoritate colorată și plină de gravitate, dar având o mobilitate limitată. 2. (fig.; despre întâmplări, situații etc.) bogat în contraste, în conflicte; zguduitor, impresionat. (< fr. dramatique, lat. dramaticus, gr. dramatikos) Vezi definitia »
PÚBLIC, -Ă I. adj. 1. care privește tot poporul, aparține întregii națiuni. ◊ care poate fi folosit de toată lumea. ◊ (despre persoane) care ocupă o funcție de stat. 2. care are loc în fața unei adunări de oameni. 3. care vine de la colectivitate, la care participă întreaga colectivitate. II. s. n. 1. colectivitate mare de oameni; mulțime. 2. totalitatea persoanelor care asistă la un spectacol, la o conferință. (< lat. publicus, fr. public) Vezi definitia »
STEREOSCÓPIC, -Ă adj. De stereoscopie. ◊ Cinematograf stereoscopic = cinematograf la care imaginile apar în relief. [Cf. fr. stéréoscopique]. Vezi definitia »
PALEOLÍTIC, -Ă adj., s. n. (din) prima epocă a istoriei, a folosirii uneltelor din piatră cioplită. (< fr. paléolithique) Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z