Definita cuvantului narcotiza
NARCOTIZÁ vb. I. tr. A administra un narcotic cuiva pentru a-l aduce în stare de narcoză. [< fr. narcotiser].

Sursa: DN
Cuvinte ce rimeaza cu narcotiza
STERILIZÁ, sterilizez, vb. I. Tranz. 1. A distruge microbii dintr-un mediu sau de pe un obiect; a face să fie steril. 2. A face ca un om sau un animal să devină steril, incapabil de a procrea; a castra. – Din fr. stériliser. Vezi definitia »
PULVERIZÁ, pulverizez, vb. I. Tranz. 1. A preface un material solid în pulbere. ♦ Tranz. și refl. Fig. A (se) distruge; a (se) nimici; a face să dispară sau a dispărea. 2. A împrăștia particule fine dintr-un corp solid sau dintr-un lichid cu ajutorul unui pulverizator. – Din fr. pulvériser, lat. pulverizare. Vezi definitia »
DEFERTILIZÁ, defertilizez, vb. I. Tranz. A face ca un teren să devină neproductiv, a provoca pierderea fertilității unui teren. – Din fr. défertiliser. Vezi definitia »
RETEZÁ, retéz, vb. I. Tranz. 1. A tăia transversal și complet, cu o singură tăietură, un obiect sau o parte a corpului unei ființe. ◊ Expr. A-i reteza (cuiva) unghiile = a face (pe cineva) inofensiv; a pune (pe cineva) la punct. A-l reteza (pe cineva) scurt sau a i-o reteza (cuiva) = a-i limita (cuiva) pretențiile; a pune brusc capăt discuției. ♦ A tăia fagurii dintr-un stup, pentru a recolta mierea. 2. (Construit cu pronumele feminin „o”, cu valoare neutră) A o lua de-a curmezișul pentru a scurta drumul. 3. Fig. A face să înceteze brusc, a curma, a întrerupe. – Et. nec. Vezi definitia »
OPALIZÁ vb. tr., refl. a da, a căpăta un aspect opalin. (< fr. opaliser) Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z