Definita cuvantului sangreu
sangréu s.n. (reg.) drojdie uscată, rămasă pe pereții butoaielor de vin.

Sursa: DAR
Cuvinte ce rimeaza cu sangreu
CAMAIÉU s. n. 1. pictură în tonurile aceleiași culori; grisai. 2. gravură (pe lemn) în tonurile cele mai apropiate ale aceleiași culori. (< fr. camaïeu) Vezi definitia »
PERIGÉU s.n. Punctul cel mai apropiat de Pământ de pe orbita unui astru sau a unui satelit artificial; timpul în care astrul sau satelitul respectiv se găsește în acest punct. [Pron. -geu. / < fr. périgée, cf. gr. perigeios < peri – împrejur, ge – pământ]. Vezi definitia »
JELÉU, jeleuri s. n. 1. Peltea. 2. Preparat de cofetărie sub formă de gel, obținut din jeleu (1) amestecat cu sucuri de fructe și acoperit cu un strat de zahăr tos. – Din fr. gelée. Vezi definitia »
TEU s.n. 1. Obiect care are forma literei T; riglă de desen în formă de T. ♦ Fiting sau piesă fasonată în formă de T, folosite pentru racordarea țevilor, pentru canalizări etc. 2. (Av.) Panou așezat în formă de T pe un aerodrom pentru a indica direcția de aterizare. [< fr. ]. Vezi definitia »
JUBILÉU s.n. 1. Sărbătoare pe care vechii evrei o prăznuiau la fiecare cincizeci de ani. 2. Anul în care, o dată la douăzeci și cinci de ani, papa acorda credincioșilor catolici o indulgență plenară. 3. Sărbătoare în onoarea unei persoane care deține de cincizeci de ani o funcție; aniversare a cincizeci de ani, (p. ext.) a unui număr rotund de ani de la un eveniment, de la înființarea unei instituții etc. 4. Cântec al populației de culoare din S.U.A. caracterizat prin referiri la un viitor fericit, liber. [Pron. -leu, pl. -ee (pron. -le-e), -euri. / < fr. jubilé, cf. lat. iubilaeus, ebr. yobel]. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z