Definita cuvantului sălășar
sălășár, sălășári, s.m. (înv. și reg.) persoană care se ocupa cu găzduirea oaspeților, trecătorilor etc.

Sursa: DAR
Cuvinte ce rimeaza cu sălășar
TABELÁR, -Ă adj. în formă de tabel. ♦ tipărire ~ă = vechi sistem de tipărire cu ajutorul unor tăblițe de lemn pe care se grava textul. (< lat. tabellarius, gr. tabellaire) Vezi definitia »
OLĂCÁR, olăcari, s. m. 1. (Înv. și reg.) Olac (1), curier. ♦ Îngrijitor al cailor de poștă. 2. (Înv.) Slujbaș însărcinat cu strângerea cailor de olac. – Olac + suf. -ar. Vezi definitia »
REFRACTÁR, -Ă, refractari, -e, adj. 1. (Despre materiale) Care rezistă la temperaturi înalte fără a-și schimba structura, compoziția și caracterele. ◊ Cărămidă refractară = cărămidă fabricată dintr-un material special, rezistentă la temperaturi înalte, folosită la căptușirea focarelor de la cuptoarele industriale, de la cazanele de încălzire centrală, de la locomotive etc. 2. Fig. (Despre oameni, caractere etc.) Care se împotrivește la ceva, care opune rezistență față de ceva, care nu este receptiv la ceva. – Din fr. réfractaire, lat. refractarius. Vezi definitia »
POTESTAR (lat. potestas – putere) – [sursa? – CM] noțiune prin care sunt desemnate organele administrative sau instituțiile sociale ce exercită funcții de administrare sau cârmuire în societatea preistorică (primitivă). Vezi definitia »
SUBPOLÁR, -Ă, subpolari, -e, adj. (Despre regiuni geografice sau despre fauna, flora, clima lor) Care se găsește în zona unuia dntre cele două cercuri polare, în imediata apropiere a acestora; care este specific acestei zone. – Sub1- + polar. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z