Definita cuvantului sălic
sălíc, sălíce și sălícuri, s.n. (reg.) 1. sticlă de lampă sau de felinar de mână. 2. țoi de rachiu. 3. măsură de capacitate care variază între un sfert și o jumătate de litru.

Sursa: DAR
Cuvinte ce rimeaza cu sălic
VO'LEMIC, volemică adj. referitor la cantitatea de sînge sau plasmă care se află în corp. suport volemic, resuscitare volemică = transfuzie de sînge sau plasmă sanguină pentru pacienții care au suferit un șoc traumatic, hipotermic sau o intoxicație gravă. Vezi definitia »
EPIROGENÉTIC, -Ă adj. Referitor la epirogeneză; epirogenic. ◊ Mișcări epirogenetice = mișcări lente de ridicare sau de scufundare ale scoarței Pământului, care se produc pe suprafețe întinse. [Cf. germ. epirogenetisch]. Vezi definitia »
ALFANUMÉRIC, -Ă adj. care utilizează literele unui alfabet și cifrele unui sistem numeric. (< fr. alphanumérique) Vezi definitia »
MONOCROMÁTIC, -Ă adj. 1. monocrom (1). 2. (despre fascicule) din radiații cu aceeași lungime de undă. (< fr. monochromatique) Vezi definitia »
AZÓIC1, -Ă I. adj. lipsit de viață animală; (despre terenuri) lipsit de fosile. II. adj., s. n. (geol.) arhaic. (< fr. azoïque) Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z