Definita cuvantului bigot
BIGÓT, -Ă, bigoți, -te, adj., s. m. și f. (Persoană) care urmează cu mare severitate toate preceptele rituale ale unei religii; (om) habotnic; bisericos. – Din fr. bigot.

Sursa: DEX '98
Cuvinte ce rimeaza cu bigot
AZÓT s.n. Element gazos incolor, inodor și insipid, care intră în compoziția aerului atmosferic în proporție de circa patru cincimi; nitrogen. [< fr. azote, cf. gr. a – fără, zoe – viață]. Vezi definitia »
hot2, hoturi, s.n. (reg.) Bucată. Vezi definitia »
TRÉNCICOT s.n. Trenci. [< engl. trench-coat]. Vezi definitia »
fóxtrót (fóxtroturi), s. n. – Fox-trot. Engl. fox-trot.Der. foxtrota, vb. (a dansa fox-trot), barbarism, apare, între alții autori la Cocea. Vezi definitia »
CAȘALOT (‹ fr.) s. m. (ZOOL.) Cetaceu lung de 15-20 m, asemănător cu balena, cu capul mare și cu dinții pe maxilarul inferior (Physeter catodon). Este foarte rapace, carnivor și preferă prada vie și mare. Capul este plin cu c. 5 t de grăsime lichidă din care se obține uleiul de c., iar din reziduurile digestive se formează, în intestin, ambra cenușie.Ulei de c. = amestec de ceruri fluide și solide, extras din capul de c. și folosit în medicină, în cosmetică și în componența unor produse industriale; ulei de spermaceti; ceară de balenă; cetaceum. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z