Definita cuvantului sămcioară
sămcioáră, sămcioáre, s.f. (reg.) cuțitaș mic și ascuțit cu care se înțeapă animalele bolnave, pentru a li se lăsa sânge; sămcea, smicea.

Sursa: DAR
Cuvinte ce rimeaza cu sămcioară
BUTADIÉNĂ, butadiene, s. f. Hidrocarbură nesaturată, derivată din butan prin pierderea a patru atomi de hidrogen în moleculă, care se întrebuințează în industria chimică. [Pr.: -di-e-] – Fr. boutadiène. Vezi definitia »
PARABÁZĂ s.f. Pasaj din comedia greacă în care autorul își exprimă, prin glasul corifeului, părerile și sentimentele sale. [< fr. parabase, cf. gr. parabasis – digresiune]. Vezi definitia »
GLOMERÚLĂ, glomerule, s. f. 1. Agregat de pământ de mici dimensiuni, format prin alipirea unor particule elementare ale solului. 2. Formație anatomică cu aspect de ghem, alcătuită din tuburi glandulare, vase de sânge, nervi etc. 3. Tip de fruct format prin creșterea laolaltă a mai multor fructe provenite din flori independente; tip de inflorescență în care florile par a fi prinse la același nivel de o axă. [Var.: glomerúl s. n.] – Din fr. glomérule. Vezi definitia »
BRIZÁNȚĂ s. f. Proprietate a unui exploziv de a fi brizant. – Din fr. brisance. Vezi definitia »
HEMATÍNĂ s. f. pigment feruginos al hemoglobinei. (< fr. hématine) Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z