Definita cuvantului sărad
sărád, săráduri, s.n. (reg.) 1. șnur împletit din fire de lână, vopsită de obicei în negru, cu care se împodobesc sumanele, catrințele. 2. ornament făcut din postav cusut pe clinii sumanului. 3. șiret împletit cu care se leagă diverse obiecte. 4. (înv.) ghirlandă (de frunze, de flori etc.).

Sursa: DAR
Cuvinte ce rimeaza cu sărad
oclád s.n. (reg.) fâșie de piele colorată pe cojoc, ca ornament. Vezi definitia »
grad (gráde), s. n. – Nume dat unor unități de măsură de mărimi variabile. Fr. grade.Der. (din fr.) grada, vb.; gradat, s. m. (soldat, gradat, caporal); gradați(un)e, s. f. (acțiunea de a grada); degrada, vb.; degradant, adj. Vezi definitia »
REMULAD adj. invar. În gastronomie, sosul remulad este un sos rece pe bază de maioneză amestecată cu muștar, la care se adaugă bucățele de castraveciori murați, capere și verdețuri tocate mărunt, eventual și pastă de anșoa. – Din fr. (sauce) remoulade. Vezi definitia »
JAD s. n. piatră semiprețioasă foarte dură, din silicat natural de aluminiu, calciu și magneziu, de culoare albă-verzuie, din care se fac diferite obiecte de artă. (< fr. jade) Vezi definitia »
iád (iáduri), s. n. – Infern, gheenă. Gr. ἄδης, prin intermediul sl. jadŭ (Cihac, II, 145; DAR; Conev 107), cf. bg., sb., rus. ad.Der. iedui, vb. (Trans., a tortura, a chinui). Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z