Definita cuvantului sângios
sângiós, sângioásă, sângióși, sângioáse, adj. (înv. și reg.) 1. plin de sânge. 2. care se înfurie repede. 3. rumen la față. 4. care privește circulația sângelui, în legătură cu circulația sângelui.

Sursa: DAR
Cuvinte ce rimeaza cu sângios
IGRASIÓS, -OÁSĂ, igrasioși, -oase, adj. (Despre pereți) Care are igrasie; umed. [Pr.: -si-os] – Igrasie + suf. -os. Vezi definitia »
PERICULÓS, -OÁSĂ adj. Primejdios. [< lat. periculosus]. Vezi definitia »
A FI LĂUDĂROS a se bărbieri, a-și burzului creasta, a se căca pe el, a se cocoși, a-și da aere / ifose, a se da artist / artizanat / crocant / grande / lebădă / mare / rotund, a se da mare sculă de basculă, a face pe boierul / pe nebunu’, a fi cu borșul la foc și cu peștele în iaz, a se împăuna, a-i muri (cuiva) lăudătorii, a se rupe în figuri, a se simți miez, a-și ține nasul pe sus, a umbla cu nasul pe sus, a umbla în bășini, a se umfla în pene, a i se umfla (cuiva) pipota, a nu-și vedea lungul nasului. Vezi definitia »
FIBROLEMNÓS, -OÁSĂ adj. (despre un material) alcătuit prin împâslirea și presarea fibrelor de lemn. (< fibro- + lemnos) Vezi definitia »
COLÓS s.m. 1. Statuie de o mărime și de o măreție uimitoare. 2. (Fig.) Om de o statură și de o putere neobișnuită; uriaș; (p.ext.) ființă (sau obiect) de proporții uriașe. [Pl. -oși, (s.n.) -osuri. / < lat. colossus]. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z