Definita cuvantului sâpura
sâpurá, sâpuréz, vb. I (reg.; despre bucăți de lemn) a tăia oblic la capete, pentru a se putea îmbuca unul cu altul.

Sursa: DAR
Cuvinte ce rimeaza cu sâpura
DESPRIMĂVĂRÁ, pers. 3 desprimăvărează, vb. I. Refl. 1. A veni primăvara, a se face primăvară. 2. (Rar; despre elemente din natură) A lua aspect de primăvară. – Des1- + primăvară. Vezi definitia »
INTEGRÁ vb. I. tr., refl. a (se) introduce; a (se) include; a (se) îngloba într-un tot. II. tr. (mat.) a calcula integrala unei cantități diferențiale. (< fr. /síntégrer, lat. integrare) Vezi definitia »
evapora, evaporez v. r. 1. a dispărea, a se face nevăzut. 2. (intl.d. un infractor dat în urmărire generală) a se ascunde de poliție. Vezi definitia »
ACCRA, cap. Ghanei, port la G. Guineea; 1,25 mil. loc. (1984, cu suburbiile). Aeroport internațional. Pr. centru politic și economic al țării. Ind. alim. (uleiuri vegetale), textilă, mat. de constr., prelucr. lemnului și bauxitei. Aparate de radio și televiziune. Universitate (1961). Așezare menționată din sec. 16; după cucerirea engleză (sec. 19), centru ad-tiv al coloniei și protectoratului Coasta de Aur și al statulului Independent Ghana (din 1957). Prima conferință a statelor independente din Africa (1958). Vezi definitia »
TRANSPIRÁ, transpír, vb. I. Intranz. 1. A secreta și a elimina sudoarea prin porii pielii; a asuda, a năduși. 2. (Despre plante) A elimina apă sub formă de vapori. 3. Fig. (Fam.) A ieși la suprafață, a reieși, a se afla, a se auzi (o știre secretă, un zvon etc.). – Din fr. transpirer. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z