Definita cuvantului nominal
NOMINÁL, -Ă adj. 1. De nume; pe nume; după nume. ◊ (Ec.) Valoare nominală = valoare indicată pe o acțiune sau pe un bilet de bancă și care nu corespunde uneori cu valoarea ei reală. 2. (Gram.) Care se referă la nume sau face parte din categoria numelui; care formează un nume. ◊ Flexiune nominală = flexiunea părților de vorbire declinabile; predicat nominal = predicat format dintr-un nume predicativ și o copulă. [Cf. fr. nominal, lat. nominalis < nomen – nume].

Sursa: DN
Cuvinte ce rimeaza cu nominal
BAZILICÁL, -Ă adj. De bazilică. [< fr. basilical]. Vezi definitia »
PIRAMIDÁL, -Ă I. adj. 1. în formă de piramidă. ♦ celulă ~ă = celulă nervoasă a substanței cenușii din creier; fascicul ~ = unul dintre fasciculele nervoase ale măduvei spinării; mușchi ~ = mușchi al abdomenului. 2. (fam.) colosal. (p. ext.) extraordinar, uimitor. II. s. n. os al carpului. (< fr. pyramidal, lat. pyramidalis) Vezi definitia »
CARICATURÁL, -Ă adj. de caricatură, referitor la caricatură. (< fr. caricatural) Vezi definitia »
plural penibil Vezi definitia »
HIPERFOCÁL, -Ă adj. situat mai departe de focarul unei lentile. ♦ distanță ~ă = distanța cea mai apropiată la care trebuie plasat un obiect în fața unui aparat optic pentru a avea o imagine clară. (< fr. hyperfocal) Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z