Definita cuvantului nistagmus
NISTÁGMUS s.n. (Med.) Mișcare oscilatorie ritmică și involuntară a bulbului ocular. [< fr. nystagmus, cf. gr. nystagmos – oscilație].

Sursa: DN
Cuvinte ce rimeaza cu nistagmus
BOETHIUS, Anicius Manlius Severinus (480-524), om de stat și filozof roman. Influențat de Platon, Aristotel și stoici, ale căror idei a încercat să le îmbine cu principiile creștinismului („Mîngîierile filozofiei”). În tratatul „De institutione musica” a transmis evului mediu cunoștințele muzicale ale antichității. V. pătratul logic. Vezi definitia »
ÁMBITUS s. n. 1. întindere a unei voci, a unui instrument, de la sunetul cel mai grav până la cel mai acut; diapazon (2). 2. (p. ext.) evantai, gamă (a posibilităților). (< germ. Ambitus, lat. ambitus) Vezi definitia »
DISTRÚS, -Ă, distruși, -se, adj. Nimicit, dărâmat, ruinat. ♦ Fig. (Despre oameni) Ruinat din punct de vedere material, fizic sau moral. – V. distruge. Vezi definitia »
Belarús / Bielorúsia (stat) (Bie-) s. propriu n. / f., g.-d. (statului) Belarús / Bielorúsiei Vezi definitia »
HUMMUS s.n. Condiment oriental sub formă de pastă din năut fiert, amestecată cu tahân (pastă de susan), usturoi, suc de lămâie și ulei de măsline. Se poate consuma pe pita (lipie), ca gustare, dar se folosește mai ales pentru condimentarea preparatelor de legume sau de carne. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z